Hava Durumu

#Abd Pazarı

İK GÜNDEMİ - Abd Pazarı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Abd Pazarı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Türk tekstil sektörü ABD'den aldığı payı büyütecek Haber

Türk tekstil sektörü ABD'den aldığı payı büyütecek

Trend alanı organizasyonu ile fuarda sektörümüze yönelik farkındalığın arttırılması, Türk ürünlerine dikkat çekilmesi ve alıcı çalışmaları yapılmasını hedefleyen UTİB, standında katılımcılara en son moda olan kumaş ve sürdürülebilir tekstil ürünlerini içeren özel bir tasarım sergisi sundu. Fuarı ve sektörü değerlendiren UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, "2022 yılında tam 199 ülke ve bölgeye tekstil ihracatı yaptık. 7,8 dolar seviyesinde kilogram ihracat değerine ulaştık. Sektörün küresel rekabet ortamında öne çıkabilmesi için Ar-Ge, inovasyon, tasarım, markalaşma ve ekoloji dostu çevreci üretim gibi konularında çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu fuarda da bu özelliklere sahip ürünlerimizi sergiledik. Birliğimizin oluşturduğu trend alanı da dikkat çekerek yabancıların ilgi odağı oldu. Katma değerli üretim, etkin yurt dışı fuar katılımları, ticari alım heyetlerinin de desteğiyle ihracatımızı artırmak, katma değerimizi geliştirmek istiyoruz" dedi. Tekstilde en az 1 milyar dolar ihracat hedefi ABD'nin tekstil sektörü için çok önemli bir ülke olduğunun altını çizen Taşdelen Engin, "Hazır giyim sektörüyle birlikte 31,6 milyar dolar ihracatla Türkiye'nin en büyük ikinci ihracatçı sektörüyüz. Yaklaşık 20 milyar dolar değerinde dış? ticaret fazlasıyla Türkiye'ye en fazla döviz girdisi sağlıyoruz. İki sektör olarak geçen yıl ABD'ye 1,5 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdik ABD 2022 yılında Dokunmamış mensucat ürün gruplarında 2,1 milyar dolar ithalat gerçekleştirirken, Türkiye'nin ABD'ye ihracatı 128,1 milyon dolar oldu. Dünyanın en büyük ithalatçı ülkesine yaptığımız ihracat tutarını yeterli bulmuyoruz. Kaliteli, inovatif, sürdürülebilir üretim gücümüzü bu pazarda daha net gösterip sadece tekstilde en az 1 milyar dolarlık ihracata ulaşabiliriz" diye konuştu.

Önce Halka Arz, Sonra ABD Yatırımı Haber

Önce Halka Arz, Sonra ABD Yatırımı

Gıpta AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet Fehmi Şendil, “ABD’de kuracağımız şirketle Türkiye’de Gıpta markası ile ürettiğimiz ürünleri bu ülkede satacağız. ABD’de satış kanalları oluşturacağız. Yeni yatırımlarımızı ise şirketin belli bölümünü halka arz ederek finanse edeceğiz” dedi. Okul, ofis, kırtasiye ürünleri ve promosyon üreticisi Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat Sanayi AŞ’nin halka arz olmaya hazırlandığına da dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet Fehmi Şendil, Temelli’de 45 dönümlük bir alan üzerine kurulu fabrikalarında üretim yaptıklarını ve ürünlerinin 20 ayrı Avrupa ülkesine ihraç edildiğini beliterek, “Yunanistan, Bulgaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Slovenya, İtalya, Azerbaycan, Gürcistan, İsrail, Kuveyt, Katar bu ülkeler arasında yer alıyor. Geçirdiğimiz son 3-4 yıl yurtdışı için kuluçka dönemi gibi oldu. Pazarlarda kendimizi test ettik, rekabet için fiyatı yakalayabiliyoruz. Tasarım noktasında ve kalitede iyiyiz. Dolayısıyla önümüz açık. Geçirdiğimiz 4 yılda iç pazarda da çok ciddi büyüdük” dedi. ABD pazarına giriyoruza  Gıpta’nın yatırım hedeflerinden de bahseden Şendil, “Halka arzın hemen akabinde 2023 sonu 2024 başı ABD’de kurulacak şirketin altyapısını oluşturmuş olacağız. Orada depo ihtiyaçları olacak, satış kanallarını oluşturacağız. Türkiye’de Gıpta markası ile üretim yapıp bu ülkede satacağız. Amacımız bu ülkedeki zincir marketlere de Gıpta markası ile girmek” diye konuştu. Halka arz geliri yatırıma  Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Pınar ise ihracatta daha aktif olmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “İhracatın toplam hasılatımız içerisindeki payı yüzde 10 civarında. İhracatta daha aktif olmak için de makine fabrikamıza ilaveler yapmayı düşünüyoruz. Avrupa, Ortadoğu ve Balkanları çok fazla ziyaret ediyoruz” dedi. Halka arza güçlü bir mali yapı ile gittiklerini söyleyen Pınar, “Finansal borçluluk durumunda artıdayız, 103 milyon TL artıda şirketimiz. Halka arzdan gelecek finansmanın yüzde 30-35’i işletme sermayesi olacak. Ayrıca fabrikamızın çatısına bir GES kuracağız ve buradan da gelir elde edeceğiz. Ayrıca fabrika kapasitemiz genişletilecek” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.