Hepsiburada'nın Cumhuriyet'in ikinci yüzyılındaki hedefleri

Hepsiburada CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin, "Kurulduğumuz günden bugüne ticaretin dijitalleşmesi vizyonu ile teknolojinin yıkıcı değil, yapıcı gücüne odaklanıyor, Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz" dedi

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 10:26
ikgundem.com

Hepsiburada, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılı için ticari ve teknolojik hedeflerini açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Hepsiburada, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında da Türkiye'yi teknoloji, ticaret ve e-ihracatla büyütmeye, kadın girişimciliğini, çocukları ve gençleri desteklemeye söz veriyor.

2000 yılında kurulan Hepsiburada, Türkiye'nin e-ticaret ekosistemini geliştirmek için faaliyet gösteren bir öncü oldu. Pazaryeri modeli aracılığıyla yüz binlerce esnafı, KOBİ'yi ve aile işletmelerini dijital dünyada büyütmeyi başardı. Hepsiburada, bugüne dek 400 bin işletmenin dijital dönüşümünde liderlik yaparak 5 milyon kişinin geçimine katkı sağladı.

HepsiJET, Hepsipay, HepsiAd gibi inovatif girişimleriyle Türkiye'nin onbinlerce markasını büyümesine ticari, teknolojik ve lojistik gücüyle katkı sunan Hepsiburada 2021'de Türkiye'nin Nasdaq'ta işlem gören ilk ve tek şirketi olarak Türk bayrağını global arenada dalgalandırmaya başladı.

Hepsiburada, yerli yazılım ve teknolojileri geliştirerek Türkiye'nin dijital bağımsızlığını destekliyor. Aynı zamanda, kadınların toplumsal ve ekonomik hayatta eşit haklara sahip olmaları için önemli projelere de imza atıyor.

'E-ihracat ile bayrağımızı tüm dünyada dalgalandıracağız'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hepsiburada Üst Yöneticisi (CEO) Nilhan Onal Gökçetekin şunları kaydetti:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde gerçekleşen büyük bir bağımsızlık mücadelesinin ardından, bir milletin Cumhuriyet ile yeniden doğuşunu 100 yılını kutlamak, bizim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Günümüzde bir teknoloji şirketi olarak, yerli teknolojilerimizi geliştirebiliyorsak, kadın girişimciliğini destekleyip kadınların ekonomik hayata katılmasına yardımcı olabiliyorsak, bir kadın tarafından kurulan ve yönetilen bir şirket olarak Türk bayrağını Nasdaq dünya teknoloji borsasında ve küresel arenada dalgalandırabiliyorsak, bu başarılarımızı Cumhuriyet'in ve Cumhuriyet'in temsil ettiği değerlere borçluyuz.

Kuruluşumuzdan bu yana, ticaretin dijitalleşmesine odaklanarak teknolojinin yıkıcı değil, yapıcı gücüne vurgu yapıyor ve Türkiye'nin dijital dönüşümünün öncüsü olma yolunda ilerliyoruz. Finansal teknoloji çözümlerimizi, lojistik, teknolojik ve pazarlama yeteneklerimizi bir araya getirerek hem paydaşlarımızın hem de Türkiye'deki e-ticaret ekosisteminin büyümesine liderlik ediyoruz."

Sektörünün en büyük yerli oyuncusu olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında, global düzene yön verecek etki ve yetkinlikte, güçlü ve yerli teknoloji şirketlerinin bir zorunluluk olduğuna inandıklarını vurgulayan Gökçetekin, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında kendilerine ışık tutacak hedefleri sıraladı.

Gökçetekin, 'Ülkemizin ihracat stratejisi ve hedeflerine uygun olarak, Türkiye'de sahip olduğumuz deneyim liderliğini ülkemizin dışına taşımak için de çalışacağız. Ülkemizin işletmelerini ve KOBİ'lerini e-ihracat sayesinde uluslararası piyasalara açarak ülkemizin bayrağını tüm dünyada dalgalandıracağız. Girişimci kadınları desteklemeye devam ederek, e-ticaretle tanıştırıp işlerini büyüttüğümüz kadınlarımızın sayısını 2030'a dek 120 bine çıkaracağız.

Türk sporunun en büyük destekçilerinden biri olarak gençlerimizi ve çocuklarımızı sporla tanıştıracağız. Müşterilerimiz ve iş ortaklarımız için ise fayda yaratmaya, onların yol arkadaşı olmaya devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecek 100 yılında da ülkemiz ve tüm paydaşlarımız için değer yaratmaya, yatırım yapmaya, gelişmeye; teknolojiyle ve e-ticaretle üretilen katma değerin ülkemizde yatırıma ve istihdama dönüşmesi için var gücümüzle çalışacağız.' ifadelerini kullandı.