Günsan Elektrik’ten 20 milyon Euro’luk yatırım

Değişen tüketici trendleri ile birlikte tasarımlarında sadece estetiği değil, işlevselliği de ön plana çıkararak ürün yelpazesini genişleten Günsan Elektrik, yapacağı yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 13:27
ikgundem.com

Anahtar ve priz sektöründe öncü olan Günsan Elektrik, yenilikçi ve özgün yaklaşımlarıyla öne çıkarak Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve 50'den fazla ülkede ürünlerini tüketiciyle buluşturuyor. Şirket büyüme hızını sürdürmek amacıyla çevre dostu teknolojilere ve sürdürülebilir işletme uygulamalarına odaklanarak 2024 yılında yeni üretim tesisi faaliyete geçirecek. Bu yeni tesisi kullanarak Günsan Elektrik, üretim kapasitesini yüzde yüz oranında artırmayı ve ürün yelpazesinin yüzde 15'ini akıllı ürünlerden oluşturmayı hedefliyor.

‘‘Yeni üretim tesisimizle birlikte EMEA bölgesinin anahtar priz merkezi olacağız’’

Günsan Elektrik Genel Müdürü Erhan Kaya, anahtar ve priz sektöründeki öncü konumlarını korumak ve ileri taşımak için çalıştıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: "Günsan Elektrik olarak üretim ve çalışma disiplinimiz başarı kaynağımızdır. Her zaman tüketici ihtiyaçlarını, en yeni trendleri ve teknolojiyi göz önünde bulunduruyoruz. Bu vizyon doğrultusunda önümüzdeki iki yıl içinde 20 milyon euro değerinde bir yatırım planlıyoruz. 2024 yılında Marmara Bölgesi'nde açacağımız yeni fabrikamızla üretim kapasitemizi iki katına çıkarmayı ve çalışan sayımızı 520'ye yükselterek sektörde verimliliği en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz."

Günsan Elektrik Genel Müdürü Erhan Kaya, sürdürülebilirliğe verdikleri öneme de vurgu yaparak şunları söyledi: "Yeni tesisi yeşil teknolojilerle donatıyoruz. Bu sayede enerji verimliliğini artırarak karbon ayak izimizi azaltmayı ve su yönetiminde sürdürülebilirliği geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, yeni üretim tesisimizin, EMEA bölgesinde anahtar-priz üretim merkezi olma hedefimize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz."

“Kişiselleştirilebilir ürünlerimizle herkese göre bir Günsan var”

Yeni yatırımlarla birlikte şirketin yenilenme vizyonu hakkında açıklamalarda bulunan Günsan Elektrik Pazarlama Direktörü Burcu Mungan ise şunları söyledi; 

"Günsan Elektrik, 41 yıllık birikimimizle sektördeki kalitemizi ve yenilikçi vizyonumuzu koruma ve ilerletme konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Müşteri merkezli yaklaşımı ve veri odaklı pazarlama anlayışını, yeni dönem stratejimizin temel taşı olarak benimsemiş durumdayız. Bu çerçevede, pazarı derinlemesine inceleyerek tüketici trendlerini yakından takip ediyoruz. Müşteri taleplerini karşılamak için yalnızca estetik değil, işlevsellik de göz önünde bulundurduğumuz tasarımlar yapıyoruz ve teknolojinin sunduğu imkanları kullanarak ürün yelpazemizi genişletiyoruz. Kullanıcılarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için farklı yaşam alanlarına uygun, güvenli ve estetik elektrik ürünleri üretmeye odaklanıyoruz. Yaptığımız son araştırmaya göre, tüketiciler ihtiyaç duydukları anda ürünlerini değiştirme eğiliminde ve bu kararlarında en çok elektrikçilerin önerilerini dikkate alıyorlar. Bu bilinçle, iş birliği yaptığımız elektrikçi sayısını dört katına çıkardık. Ayrıca, en büyük dört online pazaryerinde ve kendi e-ticaret platformumuzda kullanıcı deneyimini iyileştirerek online alışveriş oranımızı artırdık" dedi.

Yenilenme sürecinin bir parçası olarak kurumsal kimliklerini de yenilediklerini söyleyen Mungan, sözlerine şöyle devam etti: “Kurumsal rengimizi, logomuzu ve web sitemizi güncelledik. Sektörde sadece kalite açısından değil, aynı zamanda modern ve yenilikçi bir marka kimliğiyle de ayrıştık. Tüm bu değişimleri de reklam filmimizle taçlandırdık. ‘Herkese Göre Günsan’ mottosuyla hazırladığımız reklam filmimizde, duvardaki anahtar-prizlerimizin de kişisel tarzımızın yansıması olan ev dekorasyonumuzun bir parçasını olduğunu anlatmaya ve her zevke ve ihtiyaca göre bir Günsan ürünü olduğunu vurgulamayı hedefledik.”