Avrupa'yı elektriklendiren Karsan'a ihracatta "Gümüş" ödül

Karsan CEO'su Okan Baş, "Başarısını kanıtlayan ürünlerimize talep her geçen gün artıyor. Avrupa'daki başarımızı Kuzey Amerika ve Japonya'ya da taşıyarak, ihracattaki gücümüzü artırmaya devam edeceğiz" dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2023 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2023 10:23
ikgundem.com

Karsan'dan gelen bilgilere göre, Avrupa'nın ulaşım altyapısının elektriklendirilmesinde öncü bir rol üstlenen Karsan, yenilikçi modelleri ile elde ettiği başarıları dikkate alarak ihracat performansını artırmaya devam ediyor.

Karsan, 'Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde' vizyonuyla küresel bir marka olma hedefine doğru büyük adımlar atarken, son teknoloji ürünlerini Türkiye'nin ihracat verilerine katkı sağlayarak geliştiriyor.

Şirket, pazar lideri modelleriyle ihracat sıralamasında hızla yükselmeye devam ederken, OİB tarafından düzenlenen 'İhracatın Şampiyonları Ödülleri' Gümüş kategorisinde ödül kazandı.

Karsan, her yıl düzenlenen bu etkinlikte, bu yıl 65 sıra birden yükselerek başarısını bir kez daha ispatladı.

Karsan'ın CEO'su Okan Baş, Avrupa'nın toplu ulaşım altyapısını elektrikli ve otonom araçlarla güncelleme çabalarını sürdürdüklerini belirtti. Baş, kanıtlanmış ürünlerine olan talebin sürekli arttığını, bu artışın sadece markaları için değil, aynı zamanda Türkiye'nin ihracatına da önemli bir katkı sağladığını vurguladı.

Baş, yeni ve yenilikçi ürünlerle Avrupa'daki başarının yanı sıra Kuzey Amerika ve Japonya'ya da ihracatlarını genişletmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Karsan'ın sadece elektrikli araçlarla değil, aynı zamanda yüksek teknolojili ürünlerle sektörde liderlik yapmaya devam ettiğini kaydeden Baş, otonom ve hidrojenli modellerle sektörün öncüsü olmayı sürdürdüklerini belirtti.

Okan Baş, son beş yılda gerçekleştirdikleri gelişim yolculuğunu e-Jest ile başladıklarını ve ardından e-Atak, Otonom e-Atak, 10-12-18 metre e-Ata ailesi ve son olarak da e-Ata Hydrogen gibi ürünlerle devam ettiklerini söyledi. Baş, e-Jest'in Avrupa'da üst üste üç yıldır pazar lideri olduğunu ve e-Atak'ın da iki yıldır üst üste Avrupa'nın lideri olduğunu vurgulayarak, yeni ve yenilikçi ürünlerle mobilite alanında daima önde olacaklarını ifade etti.