Yemeksepeti, Ağını “Bisikletli Kurye” ile Büyütüyor

Sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda 16 şehirde hayata geçirdiği ”Bisikletli Kurye” modeliyle teslimat ağını genişleten Yemeksepeti, genç ve enerjik kurye ekibiyle dikkat çekmeye devam ediyor. Tam zamanında bir teslimat deneyimi sunan bu yeni model, çevreci yanıyla da Yemeksepeti’nin sürdürülebilirlik vizyonuna katkıda bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 11:22
ikgundem.com

Türkiye'nin önde gelen hızlı yemek teslimat platformu olan Yemeksepeti, sürdürülebilirlik çalışmaları çerçevesinde "Bisikletli Kurye" modelini hayata geçirdi. Bu yeşil teslimat modeli, aynı zamanda gençler için yeni bir iş fırsatı da sunuyor. Yemeksepeti'nin yeşil teslimat sürecinde, elektrikli bisiklet, standart bisiklet ve yaya olmak üzere üç farklı teslimat modeli kullanılıyor. Bu sayede çevre dostu bir teslimat sistemi oluşturulurken, gençler için istihdam fırsatları da yaratılmış oluyor.

Gençler için yeni bir iş alanı

Yemeksepeti'nin Bisikletli Kurye modeli, şirketin çevre dostu yaklaşımlarının bir yansıması olarak öne çıkıyor. 30 milyonun üzerinde kullanıcıyı, 90 binden fazla iş ortağı restoran ve mahalle esnafıyla buluşturan Yemeksepeti, yeşil teslimat modelleriyle çevreyi koruma misyonunu ve sürdürülebilirlik konusundaki taahhüdünü vurguluyor.

Yakıt gideri olmaksızın, düşük maliyetle iş imkanı sunması da Bisikletli Kurye modelinin dikkat çeken bir başka özelliği. Yemeksepeti’nin çevre dostu Bisikletli Kurye filosunda ağırlıklı olarak 18-25 yaş aralığındaki gençler görev alıyor.  

Siparişler tam zamanında teslim ediliyor

Yeşil lojistik ağını genişletme hedefi doğrultusunda, Yemeksepeti’nin başlattığı Bisikletli Kurye modeli, özellikle yoğun saatlerde bölgesel gecikmelerin azaltılmasını, teslim sürelerinin kısalmasını hedefliyor ve gençlere yeni iş olanakları sunarken, şehirde bisiklet ve bisikletli kültürünün gelişimine de katkıda bulunuyor.

Karbon salımını minimuma indirerek hizmet veren Yemeksepeti, elektrikli motorsiklet ve bisikletin yanı sıra Yaya Kurye modeliyle birlikte daha yeşil ve sürdürülebilir bir lojistik ağı oluşturuyor.