Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı ilk mezunlarını verdi

Koç Holding Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Taahhütleri kapsamında sivil toplum kuruluşları ve Anadolu üniversiteleri ile iş birliği yaparak geleceğin kadın mühendislerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nın ilk dönem katılımcıları mezun oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2023 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2023 14:32
ikgundem.com

Koç Holding'in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu'ndaki global liderliği doğrultusunda, teknoloji ve inovasyon alanında taahhüt ettiği toplumsal cinsiyet eşitliği çabaları kapsamında, Koçfinans'ın üniversitelerle birlikte yürüttüğü Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı'nın ilk dönemi başarıyla tamamlandı. Bu proje kapsamında, üniversiteler tarafından önerilen ve belirli kriterleri karşılayan kız öğrencilere mentorluk ve staj fırsatları sunuldu.

Koçfinans, 2022 yılının sonunda, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin Mühendislik ve Fen Fakültelerinde eğitim gören 33 öğrenci ile programı başlattı. Programa katılan başarılı ve kariyer odaklı gençler, Koçfinans çalışanlarından oluşan 11 mentor ile 10 ay boyunca birlikte çalışarak programın ilk dönemini tamamladı.

Online mezuniyet programı, 19 Eylül Salı günü gerçekleştirildi ve gençlerin katılım belgelerini aldığı bir etkinlik oldu. Koçfinans BT ve Ar-Ge Direktörü Özlem Ekşioğlu Kumuk konuşmasında, toplumun cinsiyet önyargıları nedeniyle mühendislik, teknoloji ve inovasyon gibi alanlarda kadınların dezavantajlı konumda olabileceğini ve bu toplumsal önyargıların genç kadınların kariyerlerini şekillendirme sürecinde özgüven eksikliğine yol açabileceğini vurguladı. Bu nedenle, Anadolu'daki üniversitelerde okuyan yetenekli, çalışkan ve ideallerine sadık genç kadınları cesaretlendirmek amacıyla Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı'nı başlattıklarını belirtti. Programın 10 aylık dönemi boyunca gençleri, kariyerlerinde odaklandıkları alanlara yönlendirmek için teşvik ettiklerini ve program kapsamında bazı katılımcılara staj imkânı sunduklarını söyledi. Ayrıca, ilerleyen dönemlerde uygun pozisyonların oluşması durumunda bu gençleri Koçfinans ekibine dahil etmeyi umduklarını belirtti.

Özlem Ekşioğlu Kumuk, konuşmasını gençleri cesaretlendiren sözlerle sonlandırdı. "Turuncu Kanatlar İyilik Hareketi" çatısı altında düzenlenen bu program sayesinde gençleri daha yakından tanımanın keyfini yaşadıklarını ifade etti. Ayrıca, gençlerin mesleki ve sosyal anlamda gelişimlerini sürdürmeleri gerektiğini vurgulayarak, cinsiyetin meslek seçiminde belirleyici bir faktör olmadığına inanmalarını ve toplumsal cinsiyet eşitliği bilincinin yaygınlaştırılması için çaba göstermelerini teşvik etti.