Beko, Cumhuriyet’in 100. yılında 100 kadın bayiye ulaştı

Kadın girişimciliğini teşvik etmek üzere başlatılan Beko 100 Kadın Bayi Projesi'nde ilk hedefe ulaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 14:27
ikgundem.com

Beko, kadın girişimciliğini desteklemek ve bayi ağında kadınların temsiliyetini artırmak amacıyla 2019'da başlattığı Beko 100 Kadın Bayi Projesi'nde ilk kilometre taşına ulaştı. Beko'nun 100 kadın bayisi, Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutlamak için Ankara'da düzenlenen 3. Beko Kadın Bayi Zirvesi'nde bir araya geldi.

HEDEFİMİZ KADIN BAYİ ORANINI YÜZDE 25'E YÜKSELTMEK 

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, Anadolu'da sosyal ve ekonomik yaşamın şekillenmesinde bayilerin önemli bir rol oynadığını vurgulayarak şunları söyledi: "Projeye başladığımızda satış teşkilatımızın belkemiğini oluşturan bayi ekosisteminde kadın temsil oranı yüzde 1'in altındaydı. 4 yıl içinde bu oranı yüzde 10'a çıkardık. Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 kadın bayi hedefine ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Şu an itibariyle 102 kadın bayinin 117 mağazası bulunuyor. Hedefimiz, 2026 yılına kadar bu oranı yüzde 25'e yükseltmek."

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM 

Can Dinçer, bayilerin yarattığı ekonomik değer ve istihdamın ekonomiye önemli bir katkı sağladığına dikkat çekerek şunları belirtti: "Bu tür bir yapıda daha fazla kadının yer alması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması açısından büyük bir adım atıyor. Şu an kadın bayilerin yarattığı istihdamın yarısından fazlasını yine kadınlar oluşturuyor. Bu proje, kadın istihdamını artırmaya da katkı sağlıyor. Kadınlar birbirlerine rol model olarak başarıyı birlikte büyütüyorlar ve bu, güçlü bir dönüşüm yaratıyor. Mesleğin cinsiyeti olmadığını vurguluyoruz ve son hedefimiz, bayi ekosistemimizdeki kadın oranını o kadar yüksek seviyelere taşımak ki artık "bayi kadın" ifadesine gerek kalmayacak."