CarrefourSA’da atık piller kitaba dönüşüyor

CarrefourSA, mağazalarında topladığı atık pilleri Anne Çocuk Eğitim Vakfı’’nın (AÇEV) “Okuyan Bir Gelecek” projesi ile çocuklar için kitaba dönüştürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2023 10:54
ikgundem.com

“Doğrusu CarrefourSA’da” söylemi altında müşterileri, çalışanları ve dünyanın sürdürülebilirliği için sorumlulukla hareket ettiklerini söyleyen CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu, “Doğayı koruma bilinciyle hayata geçirdiğimiz atık pilleri toplama projesiyle bu atıkların doğaya karışmasını engellerken, dönüştürdüğümüz her pille ihtiyaç sahibi çocukların eğitim ve gelişimlerine de katkı sunuyoruz” diyor.

Kartallıoğlu, proje ile ilgili açıklamalarına şu şekilde devam ediyor: “Bu kapsamda 2022 yılında başladığımız ve hala devam eden, TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği) ve AÇEV iş birliğimizde müşterilerimizin de katkılarıyla 650 kg atık pil topladık. Topladığımız atık pillerin kitaba dönüşmesi ile AÇEV’in ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmasına destek oluyoruz. Bu iş birliği sayesinde sadece doğayı korumakla kalmıyor, çocuklarda erken yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığının kazanılmasına da katkı sağlamış oluyoruz. Çocukların geleceğine katkı sunmak isteyen herkesi de atık pillerini kitaba dönüştürmek için CarrefourSA’ya bekliyoruz.”

AÇEV’in 30 yıldır erken çocukluk alanında uzman ve yetkin bir kurum olduğunun altını çizen AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt, “Erken yaşlardan itibaren her çocuğun eşit öğrenme fırsatlarına erişebilmesini savunuyoruz. İhtiyaç sahibi çocuklar ve anne babalara yönelik bilimsel temelli eğitim programları hazırlayarak ileriye dönük eşitsizliklerin azaltılmasına katkı sağlamak için çalışıyoruz” diyor…