Sun Tekstil'de ayrılık

Global pazarda önde gelen hazır giyim markalarına üretim yapan Sun Tekstil, yaptığı KAP açıklamasıyla Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Demet Özdemir'in 29 Eylül'de görevden ayrıldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2023 14:34
ikgundem.com

Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho ve Zara Home gibi markalara üretim yapan Sun Tekstil, yaptığı KAP açıklamasıyla Bağımsız Yönetim Kurulu Üye Demet Özdemir'in 29 Eylül'de görevden kendi isteğiyle ayrıldığını duyurdu. Özdemir'in yerine, Denetimden Sorumlu Komitesi Başkanlığı ve Riskin Erken Saptanması Komitesi Başkanlığı görevlerine  Murat Sağman atandı.

ÜRÜNLERİNİN YÜZDE 92'SİNİ İHRAÇ EDİYOR

Sun Tekstil, dünya genelinde tanınmış hazır giyim perakende markalarıyla işbirliği yaparak faaliyet göstermekte ve ürettikleri ürünlerin büyük bir kısmını, toplam üretiminin yüzde 92'sini ihraç etmektedir.

Yapılan KAP açıklamasında şöyle denildi:

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nda 09.03.2022 tarihinden bu yana görev yapmakta olan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Demet Özdemir, bu görevinden 29.09.2023 tarihi itibariyle kendi isteği ile ayrılmıştır.

Yönetim Kurulumuz, - Görevinden ayrılan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Demet Özdemir'in yerine görev yapmak üzere, 29.09.2023 tarihli Kurumsal Yönetim Komitesi kararı ile adaylığı uygun bulunan Sn. Murat Sağman'ın bağımsızlığı SPK onayına ve toplanacak ilk genel kurulun onayına tabi tutularak ilgili genel kurulda onaylanması halinde selefinin kalan görev süresini tamamlamak üzere atanmasına ve "bağımsız yönetim kurulu üyesi" olarak görevlendirilmesi konusunda Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 4.3.8. nolu maddesi kapsamında SPK'ya uygunluk görüşü için başvurulmasına, - Yönetim Kurulumuz tarafından Sn. Demet Özdemir'in yürütmekte olduğu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği uyarınca oluşturulan Kurumsal Yönetim Komitesi Üyeliği, Denetimden Sorumlu Komitesi Başkanlığı ve Riskin Erken Saptanması Komitesi Başkanlığı görevlerine Sn. Murat Sağman'ın atanmasına karar vermiştir. İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir. Saygılarımızla...